Köksrenovering kan bli ett spännande, kreativt projekt, och du kan skapa ditt drömkök. Men vart ska du börja? Det finns en förvirrande mängd valmöjligheter – från kranar till golv, köksluckor och bänkskivor, vitvaror, belysning – du har obegränsade möjligheter, och du är i princip enbart begränsad av din budget. Fortfarande så är köksrenovering ett stort projekt, och misstag är inte bara dyra, de är tidskrävande. Här är 4 tips som du behöver veta innan du börjar med din köksrenovering.

 

Budget

Den första av de 4 tips du behöver veta innan du börjar med din köksrenovering är att besluta om en budget och håll dig till. Detta kan variera kraftigt från fall till fall, du kanske är ute efter en köksrenovering för din butikslokal och inte ditt kök i hemmet, och då kommer troligtvis att budget se annorlunda ut.

 

När du väl börjar att bläddra igenom magasin och kataloger, och besöker butiker, så kommer du att lätt falla för frestelsen, så du kanske vill lägga lite utrymme på din budget, men om himlen är gränsen, ge din budget en gräns och hålla fast vid den, eller så kommer din köksrenovering att tömma dina besparingar långt snabbare än du någonsin kunnat förutsett.

 

Planera

Andra tips kan tyckas självklara, men du skulle bli förvånad över hur många personer som hoppar över dem och istället sätter igång för att upptäcka dem i ett senare skede. Det är enkelt, planera, planera och planera. Du har din budget, nu tittar på ditt kök, det utrymme du har tillgängligt, och hur ofta du använder ditt kök och fundera på vad du vill uppnå med din köksrenovering. Vill du använda ditt kök som ett familjerum, för snacks och frukost? Då kanske du vill inkludera underhållningsalternativ såsom en väggmonterad tv och ljudsystem i dina renoveringsplaner.

 

Spendera på vad

Den tredje tips du behöver veta innan du börjar med din köksrenovering är en bra sådan – ta och verkligen uppmärksamma det. Köksskåp står vanligtvis för halva kostnaden av budgeten av den genomsnittliga köksrenoveringen. Bestäm tidigt vad ni vill, hur mycket du vill spendera, och sedan planera runt det. Det är tillrådligt att inte snåla på kvalitet när det kommer till köksskåp – välj snarare det bästa som du har råd med.

 

Golvet

Det fjärde tips du behöver veta innan du börjar din köksrenovering är inte så självklart för många –  att lägga uppmärksamhet till golvet. Bara för att det är ett kök, betyder inte det att golvet måste vara fult. Det finns många bra alternativ – se bara till att du kollar efter hållbarhet, tillsammans med utseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *