Har du kanske duschat helt fel hela ditt liv och är missnöjd med kvaliteten på din hud och ditt hår? Alla duschar är inte likadana. Ja, tvål och vatten kommer att få jobbet gjort, men om när vet hur du tar en dusch på rätt sätt kommer du kunna ha fräsch hud och glänsande hår efter varje gång du duschar. Allt hänger på tekniken. Du kan optimera utseendet på din hud och ditt hår genom att följa vissa regler.

  1. Se till att vattentemperaturen är helt rätt

Varmt vatten är bäst om man vill ha en bekväm duschupplevelse utan att torka ut huden. Undvik dock att använda för varmt vatten eftersom det tar bort hudens naturliga oljor. Därför är det bästa du kan göra för din hud under duschen att använda ljummet vatten.

 

  1. Borsta håret innan det blir vått

Om du ska göra håret blött är det bra att i förväg borsta det innan. Borsta sedan försiktigt igenom håret igen efter att du är färdig.

 

  1. Shamponera noga

När du schamponerar ska du se till att produkten täcker allt på ett jämnt sätt – häll det inte bara över huvudet. På thehairlust.se hittar du t.ex. en massa otroliga hårprodukter.

 

  1. Låt inte balsam sitta längre än tänkt

Att låta hårbalsam sitta längre gör ingen skillnad. Effekterna av balsam är omedelbara eftersom ditt hår sväller från vattenmolekylerna och gör så att balsamet inte kan tränga längre in i ditt hår. De största fördelarna med balsam är att håret får en len yta som skyddar året. Använd dessutom endast ett djupgående balsam eller hårmask en gång i veckan.”

 

  1. Rengör din kropp på säkert vis

Tvål är bra och kan delas om det behövs, men det kan verkligen inte badsvampar. De kan nämligen ha bakterier, mögel, jäst och en mängd andra otäcka saker på sig. Om du vill använda en badsvamp måste du låta den torka helt varje dag och byta ut den ofta. Glöm inte att göra detsamma med dina handdukar – dessa ska också bytas ut regelbundet.

 

  1. Skölj håret med kallt vatten

Precis som med ansiktet kommer varmt vatten att öppna upp hårsäckarna med det kalla vattnet tätar ihop dem igen. Kallt vatten förseglar alltså hårsäcken och främjar på så sätt glänsande hår. Varmt vatten torkar istället ut ditt hår, så skölj så kallt du klarar av att stå i. Om du har en avtagbar duschslang kan du dessutom skölja med kallt vatten utan att behöva stå i själva vattnet. Här kan det även vara bra att ha extra hjälp om du är äldre, i vilket fall du kan kika på Shoppo där det finns ett brett sortiment av hjälpmedel och redskap, inklusive till duschen.

 

  1. Smörj med hudlotion på en gång

Smörj med hudlotion direkt även medan du fortfarande är fuktig. Det här ser till att vattnet blir kvar i huden och återfuktar bättre. Kroppen direkt efter en dusch är helt perfekt att smörja in med fuktgivande hudkräm – det hjälper dig att få ut det mesta av formeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *