Under de senaste åren har det smarta köket börjat gå från att vara en sci-fi besatt kocks drömmar till att bli en verklighet. Det finns många intelligenta köksmaskiner som hägrar vid horisonten men här är tre som är ledande i dagsläget.

Melow sous-vide

Sous-Vide är en metod för matlagning där mat placeras i en lufttät påse och sedan kokas i ett vattenbad på låga temperaturer under långa tidsperioder. Detta gör att man kan tillaga mat med större precision än vid andra traditionella tillagningsmetoder. Mellow Sous-vide ugn är en helt uppkopplad enhet som fjärrstyrs via en app. Den har ett antal lockande funktioner som automatisk kylning för att hålla maten fräsch tills den är redo att kokas och förmågan att anpassa sin matlagning beroende på din feedback. Mellow beräknas finnas tillgänglig i början 2017.

June intelligent Owen I

framtiden har ugnar blivit självmedvetna. June intelligent Owen är den första i sitt slag. Den har inbyggda kameror som känner igen maten du ställer i den och tillagar den automatiskt efter dina önskemål. Ugnen kommunicerar med en app på din mobil eller surfplatta och kan strömma bilder på din mat under tiden den tillagas samt givetvis meddela dig när middagen är klar. Ugnen är i dagsläget endast tillgänglig för leverans i USA, men tillverkaren har planer på att göra den tillgänglig över hela världen.

Pantelligent Smart Pan:

Denna stekpanna är uppkopplad och kommunicerar med din IOS- eller androidenhet och guidar dig steg för steg i tillagningen av en mängd olika rätter. Den talar om när du behöver höja eller sänka temperaturen och om den kombineras med en smart spis kan den även justera temperaturen på autopilot. Pantelligent började tillverkas efter en framgångsrik kampanj på kickstarter och tillverkaren har sålt slut på sitt lager flertalet gånger. Stekpannan går att beställa för leverans världen över från tillverkarens hemsida.

 

Även om ingen av dessa intelligenta köksapparater gör dig till en mästerkock på egen hand  kan de säkert underlätta för de mindre begåvade kockarna ibland oss som kan behöva lite högteknologisk assistans. vilken högteknologisk kökspryl ser du fram emot att lägga grytvantarna på under 2017? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *